szakmai-velemeny-onodi-szabolcs

Ónodi Szabolcs MTTOE. alelnöke
Kertész Tamás kiváló testnevelő és lelkes csapata által kifejlesztett koordinációs létra tág lehetőséget kínál a sportlétesítmények szűkében lévő iskolai (mindennapos) testnevelés tartalmi megújításához, a diákok önkéntes szabadidős sportolásához.

Teszi mind ezt azért, mert generációkat átívelő természetes, mozgáskultúrára az ugróiskola népszerűségére épít. Könnyen kezelhető, variálható, szűk tér és helyigényű, gyors és praktikusan kezelhető. Koordinációs és kondicionális képességeket egyidejűleg fejleszt, variálhatósága miatt sokoldalúan használható. Nagy értéke a gazdag módszertani segédanyaga. Ezen pályázat kiírásában szereplő célok megvalósításához igen hasznos eszköznek tartom.


szakmai-velemeny-prukner-laszloPrukner László tanár és PRO-licences labdarúgó-edző véleménye a SPORTLÉTRÁRÓL.
A labdarúgásban eltöltött több mint 30 év tapasztalata és a több évtizedes testnevelői munka alapján bátran ajánlom minden olyan sportághoz, ahol a koordináció, mozgásfejlesztés és a gyorsaság kiemelt szerepet kap. A koordinációs létragyakorlatokat vezetőedzőként közel 10 éve használom sikerrel, a kezünk alatt megfordult játékosok gyorsasága, állóképessége koordinációja, egyensúlya látványosan javult. Bátran használja minden olyan kollegánk, aki minőségi javulást és valami újszerűt szeretne az edzésein és a testnevelés tanóráin elérni.


szakmai-velemeny-mocsai-lajosMocsai Lajos kézilabda mesteredző véleménye a SPORTLÉTRA használatáról
Tiszta szívvel és igen sok saját tapasztalattal ajánlhatom a koordinációs létra használatát a különböző korcsoportokkal és különböző képességű sportolókkal foglalkozó sportszakemberek számára. Egy rendkívül komplex mozgásfejlesztés, képességfejlesztő segédeszközről van szó, amely a sportolók különböző edzés, felkészülési időszakában és a tervezett mikrociklusokon belül is, a képzési célnak megfelelően az edzés hatékonyságát nagymértékben fokozza. A könnyen felszerelhető, rögzíthető sportlétrák számos variációban, térbeli formában, az elvégzendő gyakorlat anyagnak megfelelően alkalmazhatók. Az egyes lépéskombinációk, készségfejlesztő játékok, futó- é szökdelő technikák, kéz- láb és törzsgyakorlatok variációs lehetőségei szinte kimeríthetetlenek. A mozgás és mozdulatgyorsaság, a rajtkészség, a reaktív erőhatások, a mozgásfrekvencia, a motorikus egységek optimális használata, a testrészek koordinációjának talán ilyen összetett és eredményes kapcsolata a fizikai mozgásfejlesztés, képességfejlesztéssel más segédeszközök alkalmazása során elképzelhetetlen.

Professzionális sportolók és hobby-sportolók egyaránt célirányosan használhatják edzés közben. Alkalmas a különböző korcsoportok célirányos speciális képzésére, kognitív képességek fejlesztésére is.

A koordinációs létra egy olyan speciális segédeszköz, mely jól kapcsolódik a különböző edzésmódszertani, testnevelés alapelvekhez, és kifejezetten jobbítja az edzés hatásfokát. A mozgásfejlesztés, képességfejlesztés a sportlétra segítségével jól tervezhető, az egyes gyakorlatok pontosan megismételhetőek, így a terhelés intenzitása és mennyisége jól adagolható, ellenőrizhető.


szakmai-velemeny-branislav-dzunicsBranislav Dzunics – Magyar Kosárlabda Válogatott egykori edzője
Először az NBA egyik élcsapatával San Antonio Spurs-al készült videót láttam és ekkor találkoztam először ezzel a sporteszközzel, ahol a játékosok sportlétra gyakorlatokat végeztek bámulatos ügyességgel. A koordinációs létra hasznosságát nem is szeretném méltatni, inkább ezt a könyvet, mivel hasonlóval a magyar piacon még nem találkoztam.
A sportlétra használatáról szóló leírás és a számtalan gyakorlat igen sok sportágban hasznosan alkalmazható. Egy összeszedett, alapos munka, gratulálok az edző kollégáimnak.


szakmai-velemeny-marko-istvanMarko István – USP.TA tenisz szakedző – 1993 óta a Magyar Junior Teniszválogatott kondíció edzője
A gyakorlatsorok kidolgozásához és összeállításához gratulálok. Sportágunkba az öt fizikai alaptevékenység, mint gyorsaság, állóképesség, dinamikus erő, hajlékonyság, rugalmasság és koordinációs készség mindennapi fejlesztéséhez a gyakorlatok és tesztek segítséget nyújtanak. Jó szívvel ajánlom valamennyi sportág készségfejlesztő és kiegészítő eszközeként.